X
تبلیغات
نماشا
رایتل

مرتبه
تاریخ : یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390


یک متخصص تغذیه گفت: مایع ظرفشویی قابلیت انگل‌ زدایی سبزیجات را ندارد.

به گزارش ایسنا: دکترقوام‌زاده با بیان شرایط شست‌ وشو و ضد عفونی کردن سبزیجات، افزود: شست‌ وشوی سبزیجات مرحله بسیار مهمی برای مصرف آن محسوب می‌شود و این اقدام باید با آب سرد انجام شود. وی ادامه داد: استفاده از آب با دمای بالا برای شستن سبزیجات سبب از بین رفتن مواد مغزی داخل سلول‌های گیاهی است. این متخصص تغذیه اظهار کرد: وقتی صحبت از مایع ظرفشویی برای ضد عفونی کردن سبزیجات می‌شود باید دقت داشت که بنا بر تحقیقات انجام پذیرفته، این مایع قابلیت انگل زدایی سبزیجات را نداشته و به کیفیت، طعم و ظاهرآن نیز آسیب وارد می‌کند. قوام‌زاده با اشاره به بهترین راهکار ضدعفونی کردن سبزیجات، گفت: بهترین راهکار برای ضد عفونی و میکروب کشی سبزیجات استفاده از محلول پرکلرین و قراردادن ۱۰ دقیقه‌ای سبزیجات در محلول آب و پرکلرین است. این متخصص تغذیه با بیان اینکه سرخ کردن سبزیجات نباید در حرارت بالا انجام شود، گفت: متاسفانه استفاده از حرارت بالا در پخت سبزیجات، ویتامین‌های آن بویژه ویتامین C و اسید فولیک را از بین برده و بیماری‌های مختلفی در انسان را سبب می‌شود. بنابراین اگر قرار بر این باشد که سبزیجات با حرارت پخته شوند بهتر است آن‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه داخل آب جوش کرده و سریع خارج کرد. قوام‌زاده بهترین ظروف طبخ غذا را ظروف شیشه‌ای عنوان کرد و گفت: این ظروف مواد مغزی سبزیجات را درون خود حفظ می‌کنند. همچنین بد‌ترین ظروف برای پخت سبزیجات آلومنیوم و تفلون است که سرطان‌زا هستند. خرد کردن سبزیجات و از بین رفتن ویتامین C این سبزیجات این متخصص تغذیه همچنین با اشاره به مضرات خرد کردن سبزیجات، افزود: سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هستند که با خرد کردن آن‌ها چه به صورت دستی و چه ماشینی، ویتامین C آن از بین می‌رود. بنابراین باید تا حد ممکن از این کار پرهیز کرده و اگر مجبور به این عمل شدیم باید بلافاصله بعد از خوردن آن را مصرف کرد. در مجموع خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات به کیفیت سبزی آسیب وارد می‌کند. وی با تاکید برعدم زیاده‌روی در مصرف سبزیجات ادامه داد: استفاده از سالاد و سبزی همراه با غذا از فرهنگ‌های خوب ایرانی‌هاست. با توجه به اینکه بدن انسان روزانه به ۱۲ تا ۱۵ گرم فیبر نیاز دارد که به وفور در سبزیجات یافت می‌شود، البته باید از مصرف بیش از اندازه آن مواد بویژه سبزیجات خام پرهیز شود؛ چرا که استفاده بیش از حد باعث شل شدن بدن، تغییر مزاج و حتی سبب ابتلای فرد به اسهال می‌شود. این متخصص تغذیه ادامه داد: متاسفانه عادت بد غذایی که هم اکنون وجود دارد این است که مردم همراه با سالاد از سس مایونز و سس فرانسوی استفاده می‌کنند. این درحالیست که این مواد سرشار از چربی بوده و سبب دریافت بیش از حد انرژی و چاقی و افزایش وزن می‌شود. وی افزود: از طرف دیگر در تهیه سس مایونز از مواد شیمیایی و افزودنی استفاده می‌شود که بسیار سرطان زا بوده و از لحاظ تغذیه‌ای نیز قابل قبول نیست. پس بهتر است به جای آن از ماست کم چرب و یا از چند قطره آب لیموی تازه استفاده شود.






طبقه بندی:
ارسال توسط ---

قالب وبلاگ